Adettendir, ülkemizde ağzı olan konuşur, bilgi sahibi olmadan fikir edinilir üstüne de can savunulur gibi savunulur. Bugün Fazıl Say için verilen 10 aylık hapis cezası hakkında bir alıntı vermemiz gerekiyorsa bu, Uğur Mumcu'nun "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak."ı değil Cem Yılmaz'ın hemen hemen aynı şeyi söyleyen "anasını satim beyni yok fikri var."cümlesi olmalıdır. Hem Uğur Mumcu dediğimiz biraz ağır kaçar, olayın mizah boyutuna da bir getirisi olmaz. Yaşadıklarımız, yaşadıkları koca bir mizah olmasına rağmen. Sonuçta Cem Yılmaz adını duyar duymaz tebessüm edenlerdeniz.
Konuya girmeyeceğim zira şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şuradaşurada, şurada, ve şurada detaylıca yazılmış çizilmiş. Benim söyleyeceklerim bambaşka. Başta söylediğim gibi —ağzı olan konuşuyorsa...— E benim onlardan neyim eksik. Benim de ağzım var dilim de var çok şükür. "İyi de laf yapıyor haa" diyenlerim de var. O zaman durun hele benim de diyeceklerim var. Can savunur gibi değil yalnız! Benim canım tatlı. Kimse için veremem. Veririm diyene de hade len derim. Haberi duyar duymaz aklımdan geçenleri ve sözlüğe hışımla yazdıklarımı...

Bu ülkenin mantığının hiçbir zaman değişmediği gerçeğini bir kez daha göze sokulması olarak bakınız: 10 aylık hapis cezası. Silivri'deki haksız yargılamaları, ispatlanmamış hiçbir zaman da ispatlanamayacak suç(suzluk)lardan yatanlara destek olmak için oraya gidenlere "yargıya darbe girişimi" manşetiyle veren yavşak gazetenin yavşak okuyucularının önayak olduğu, ülkeyi karpuz gibi ikiye bölenlerin, açılım adı altında, akil (akil'in yazımı yanlış, koy götüne rahvan gitsin!) adamlar adı altında katillerin, soyguncuların, liboşların, rüzgar nereye biz oraya diyen orospu aydınların baş tacı edildiği, din iman Allah diyerek ülkeyi soyanların, okyanus ötesindekilerin kucağında orgazmdan orgazma koşanların, yeniden Osmanlı diyerek kıyımlara, talanlara, ölümlere neden olanların, kül hakki yiyerek polis, asker, bürokrat, memur olan güruhun doluştuğu, dinlendiği, pankart, afiş astılar diye okuldan kovulan öğrencilerin, soruşturma geçiren akademisyenlerin, sanatını korumak isteyen aydın ve halka biber gazı sıkıldığı hak hukuk bilmezlerin ülkesinde Fazıl Say gibi bir değerin ne işi var? Git buradan Fazıl Say, git! Git ve bizi utancımızla baş başa bırak.